Rondumdekarke 2018

beheer Nieuws

Dag 1

Na een uitgebreid ontbijtbuffet en Richo nog even te hebben toegezongen voor zijn verjaardag, gingen de teams  van start.

Door middel van foto’s wordt het eerste deel gereden. Onderweg konden ze, door goed op te letten, de cijfers voor het volgende coördinaat bemachtigen. Doel is om deze eerste etappe in een zo kort mogelijke afstand af te leggen.

Na een tussenstop bij Brabus, vervolgden de teams hun weg richting de Kahler Asten bij Winterberg. Hier stond Keurslager Boenders de teams op te wachten met een heerlijk broodje warm vlees. Met het buikje goed gevuld en vol goede moed gingen de teams weer op pad.

‘s Middag hebben we een bezoek gebracht aan het Techniekmuseum in Sinsheim.

 

 

Daarna het Schloss-hotel op gezocht waar we een heerlijk buffet hebben gehad. Na afloop hebben wij de dagprijs uitgereikt aan team 7, Koen en Dorien.

Dag 2

Na een goed ontbijt vertrokken de deelnemers om 8 uur vanuit Neckarbischofsheim voor de kerkenroute van vandaag. Aan de hand van plaatsnamen en foto’s van kerken moesten ze de route afleggen en onderweg opdrachten vervullen.

Na een geweldige route door zuid Duitsland, langs de Bodensee en door Zwitserland kwamen we aan in Feldkirch, Oostenrijk.
De dagwinnaar van vandaag is team 21 De pettenkerels (Marcel en Henk).

Dag 3

En waar brengt dag 3 ons? De team gissen naar de eindbestemming voor vandaag.
Blijven we in Oostenrijk of gaan we terug naar Zwitserland of brengen we vandaag een bezoek aan Italië?

De route bracht ons vandaag via Liechtenstein in Zwitserland. Via de Lukmanierpass kwam men in Biasca (het Italiaanse Zwitserland) Daar kregen ze een coördinaat wat hen naar de Gotthard pass bracht.

Zwitserland was geweldig. Het uitzicht adembenemend.
Boven op de Gotthard Pass stond de organisatie de deelnemers op te wachten met grillworst van Keurslager Boenders uit Eibergen.


De rit bracht de  deelnemers naar het landhotel Silberkönig in Bleibach, Duitsland.
Na het diner is de dagwinnaar bekend gemaakt. Deze keer is het team 2 Hoopvol (Pim en Anneke).

Dag 4

De deelnemers vertrokken met de tip om de brandstoftank goed gevuld te hebben omdat men weinig tankstations tegen zou komen.
Onderweg kwamen ze een nieuw onderdeel tegen. In Villé, Frankrijk, kregen de teams een nieuwe route. “Volg de getekende route op de kaart”. Voor sommige was het een uitdaging, voor anderen was het een appeltje – eitje.

 

 

 

 

 

 

Na een super mooie route, met als tussen locatie Sarrebourg, wachtte de deelnemers een “behendigheidsproef 2.0”. De route eindigde uiteindelijk in Clervaux, Luxemburg.


Team 13 Holly’s had een beetje autopech. Team 4 Wantia verleende assistentie en gelukkig zijn ze tijdens het diner weer bij de groep aangesloten. Team 8 Sloetjes had ook autopech en zij waren genoodzaakt direct naar huis te rijden om verdere schade te voorkomen.
Na het diner gingen we over tot het uitreiken van de dagprijs.
Deze is vandaag gewonnen door team 18 Teamberghuizerbad, Geb en Harco.


Daarna werd de organisatie door team 1 & team 11 nog even in het zonnetje gezet met een flesje bubbels.

Dag 5

Vanmorgen was het behoorlijk frisjes.

Tijdens het ontbijt hebben we nog even gezongen voor Marilke Reith, zij was jarig.
De deelnemers reden via een tussencoördinaat naar Remouchamps waar wij gezamenlijk een activiteit hadden. We bezochten de grotten van Remouchamps. Eerst een stuk lopen en klauteren en daarna met een boot op de ondergrondse rivier weer naar de uitgang.

Daarna volgde een afsluitende lunch. Tijdens de lunch werd de eindwinnaar van Rond um de Karke 2018 bekend gemaakt.

Dit is team 20, team ?? (Mathijn en Hèleni).


De organisatie kreeg van de Veluwse teams nog een leuk bedankje in de vorm van een kruikje Heerde kruidenbitter.

Wij danken alle teams voor de deelname aan Rond um de Karke 2018. Dankzij jullie waren het weer waaaanzinnig leuke dagen.