De hele week in een notendop

beheer Nieuws

De zomereditie van Rondumdekarke zit er weer op. Het was een editie met de hoofdletters ZOMER. Elke dag volop zon. Een korte terugblik van de afgelopen week.
Na een heerlijk ontbijt bij Restaurant Kloppendiek in Zwillbrock gingen de teams onderweg voor de 1e etappe.

start-kloppendiek-jpgVia een pontje over de Rijn nabij Dusseldorf ging het naar kasteel Paffendorf in het plaatsje Bergheim. Daar moesten de deelnemers een nieuw coordinaat ontcijferen dat te vinden was op een informatiebord bij de ingang van het kasteel. Doordat die vervelende Duitsers 😉 het bord hadden weggehaald kregen we te maken met een uitdaging die gelukkig snel werd opgelost, waardoor de teams weer verder konden naar een parkeerplaats bij de Nordschleife van de Nürburgring. Keurslager/bakker Boenders uit Eibergen had ervoor gezorgd dat de organisatie daar een paar heerlijke broodjes warm vlees voor elke deelnemer kon bereiden.

nurburgring-jpgDankzij de ingebouwde track&trace units van TRACK-24 waren de teams prima te volgen voor iedereen.

Track24
Met een gevulde maag ging het verder naar het zuiden. De eindbestemming was een hotel in Freiburg, waar ons een heerlijk diner stond te wachten.

dinerjpg

hotel-bierhausle-jpg

De 2e dag stond in het teken van “weg van de snelweg”. De deelnemers mochten geen gebruik maken van de autosnelweg. Ondanks het feit dat de totale afstand die dag niet eens zo lang was, resulteerde het niet gebruik maken van de snelweg in een hele dag sturen door prachtige landschappen, boven langs de Bodensee en daarna Oostenrijk in. Onderweg moest gezocht worden naar de kerkjes die op het opdrachtenblad stonden.

kerkje-fall-jpgMet het vervullen van die opdrachten konden weer punten behaald worden voor het klassement. Het eindpunt was het hotel Kaltenhauser in Hollersbach im Pinzgau.

hotel-kaltenhauser-jpg

De 3e dag was eigenlijk een soort rustdag. We gingen in colonne naar het plaatsje Werfen en daar via een stijl weggetje naar boven naar de ingang van de grootste ondergrondse ijsgletscher van de wereld, Eisriesenwelt. Eerst een kwartiertje omhoog wandelen, daarna vijf minuten met een kabelgondel en daarna wederom een kwartier omhoog wandelen, bracht ons bij de ingang van de grot. Via een flink aantal trappen en vlonders ging het 1  kilometer de berg in waar de temperatuur rond het vriespunt was en daarna weer terug. In totaal 1400 traptreden!! Naar beneden wandelen ging gelukkig makkelijker dan omhoog.

eisriesenwelt-wandelroute-jpgeisriesenwelt-jpg
Het tweede deel van de dag waren de deelnemers vrij om te gaan en staan waar ze wilden. De organisatie had een aantal suggesties gedaan, waaronder een paar zomer rodelbanen, een automuseum, de Grossglockner en een prachtig stukje natuur aan het eind van een doodlopend bergweggetje. Maar lekker niks doen of winkelen in Zell am See, Kaprun of Mittersill kon ook.

zomerrodelen-jpg

Op de 4e dag begonnen we alweer aan de reis naar het noorden. Eerst weer een paar honderd kilometer snelwegloos door Oostenrijk en daarna via de Duitse Autobahn naar het plaatsje Rothenburg od Tauber. Een prachtig nostalgisch plaatsje, waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan.

rothenburg-jpgHet laatste traject voerde via de Romantische Strasse naar het plaatsje Tauberbischofsheim, waar we incheckten in Hotel St. Michael. Een oud klooster dat omgebouwd is naar een hotelaccommodatie, maar waarbij zoveel mogelijk authentieke elementen behouden zijn gebleven. Een toepasselijk hotel voor Rondumdekarke.

stmichael

Zondag was alweer de laatste dag en de reis ging in de richting van Nederland. Eerst een beetje snelheid maken op de snelweg en het laatste stuk weer tot rust komen via een route die juist weer niet via de snelweg ging. Het eindpunt lag bij een verenigingsgebouw in een buurtschap van Aalten, waar de TRACK-24 units weer uit de auto’s werden gehaald.

waltersmoked-jpg
Daar sloten we de week af met een barbecue die werd verzorgd door Walter Smoked (& More) uit Lichtenvoorde. De punten van de opdrachten van onderweg werden allemaal bij elkaar opgeteld en dat leverde de volgende einduitslag op:

1e. Team 17 – Team Impreza met 205 punten
2e. Team 20 – Team Vermeulen met 197 punten
3e. Team 08 – Team Stone City met 183 punten
4e. Team 07 – Team Koen en Dorien met 168 punten
5e. Team 05 – Team SVL met 162 punten
5e. Team 01 – Team Woordes met 162 punten
6e. Team 18 – Team Wantia met 158 punten
7e. Team 16 – Team Kaartclub de 6 met 156 punten
8e. Team 03 – Team ’t is nooit te vrog! Met 149 punten
9e. Team 12 – Team Berentsen met 145 punten
10e. Team 14 – Team Buurman & Buurman met 143 punten
11e. Team 02 – Team Nachtbrakers! Met 142 punten
12e. Team 11 – Team Berghuizerbad.nl met 130 punten
13e. Team 09 – Team de Zandkorrels met 120 punten
14e. Team 15 – Team Brammelo met 116 punten
15e. Team 06 – Team Paddn Returns met 101 punten
16e. Team 10 – Team B&B Gezelligheid met 93 punten
17e. Team 13 – Team Holly’s met 77 punten
18e. Team 04 – Team Wim & Willemien met 51 punten

groepsfoto-deelnemers-jpg

We kijken als organisatie terug op een fantastische week, met hele gezellige deelnemers, mooie routes, heel mooi weer en hele leuke gezellige momenten onderweg en tijdens de avonden in de hotels.
Bedankt allemaal hiervoor!!

+++++++++++++++++++++++++

De inschrijving voor de zomereditie van 2017, die gehouden wordt van woensdag 20 t/m zondag 24 september 2017 is bij deze geopend. Aanmelden via het contactformulier op de website of door een berichtje te sturen naar info@rondumdekarke.nl

Maar wij gaan ons eerst voorbereiden op de wintereditie die gehouden wordt van zaterdag 11 t/m zondag 19 maart 2017. Inschrijven voor deze winterse toertocht naar Scandinavië met een uitstapje naar IJsland kan nog tot 1 november 2016.

geiser